U bent hier: Home / Agenda / [Expo] "Habiter (titre provisoire)"
Een aanvraag indienen

Online Administratie

Klik hier om de lijst van dokters en apothekers die aangesloten zijn bij het OCMW te raadplegen

Nee tegen de opheffing van het beroepsgeheim van maatschappelijk werkers

Partner uit de medische en farmaceutische sector?

[Expo] "Habiter (titre provisoire)"

GRATIS
  • Donderdag 18/01 -> Zondag 21/01 
  • Vernissage op donderdag 18/01 à 18h
  • Open zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00

Portretten en audiofragmenten over het recht op wonen in Brussel

Simona, Jules, Sofie of Mohamed. Zoveel manieren van leven in de stad, van lijden of verzet, van overleven of aanpassen.

Deze reizende expo is een uitnodiging om hen te ontmoeten. Ieder portret is voorzien van een audiofragment dat u kan beluisteren via de voorziene hoofdtelefoons of via uw smartphone en QR-code.

Deze getuigenissen zijn een sleutel om beter begrijpen hoe het is om in Brussel te wonen, wat de maatschappelijke problemen en uitdagingen zijn die onze hoofdstad langzaam maar ingrijpend veranderen.  Het recht op een behoorlijke en betaalbare woning is een fundamenteel recht dat is ingeschreven in Art. 23 van de Belgische grondwet.  Maar dit levensbelangrijke recht wordt vandaag nog veel te veel geschonden.

De geluidsfragmenten en portretten nodigen de bezoeker uit om een meer persoonlijk verhaal rond het recht op wonen te ervaren en een meer menselijk gezicht te geven aan de cijfers, statistieken en andere in kaart gebrachte gegevens over de staat van de huisvesting in Brussel.  We hebben het deze keer niet over de 5.313 daklozen maar over Jean-Michel.  We hebben het niet over de 8.300 ongezond verklaarde woningen, maar over het appartement van Simona.

Zich identificeren, de emotie voelen, zich projecteren in de realiteit van de ander die we vaak niet kennen.  Zoveel manieren om de collectieve verantwoordelijkheid en de burgerparticipatie wakker te schudden.

Volledig presentatiebestand (FR)

 
Vernissage donderdag 18/01
  • 18:00 – 22:00 : Doorlopende tentoonstelling
  • 18:00 – 19:00 : Walking Dinner
  • 19:00 : Geanimeerde lezing door Sarah De Laet | Reserveren voor de lezing: op deze link [ https://tinyurl.com/2cdzvepp ] of telefonisch op 02/349.82.40.
 
 
  • Exposition organisée par RBDH Tentoonstelling georganiseerd door BBROW
  • Vernissage op initiatief van de WG Huisvesting van de Sociale Coördinatie van Vorst en met de steun van BRASS, het OCMW van Vorst, de GGC, vzw Une Maison En Plus
  • Copyright afbeeldingen: Chloé Thôme

Document acties