U bent hier: Home / Een aanvraag indienen / U hebt het financieel moeilijk om u te laten verzorgen?

U hebt het financieel moeilijk om u te laten verzorgen?

  
Adress
: Pastoorstraat, 35 - 1190 - Vorst
Openingsuren: van Maandag tot Donderdag van 9u tot 12u en van 13u30 tot 16u - Vrijdag van 9u tot 12u

 

 

 

Het OCMW van Vorst ziet gezondheid als het belangrijkste menselijke kapitaal. Daarom verleent het automatisch een medische kaart en een farmaceutische kaart aan alle begunstigden van een leefloon of equivalent leefloon.

Als u al steun krijgt van het OCMW, maak dan een afspraak met uw maatschappelijke assistent. U ontvangt uw Medische of Farmaceutische kaart binnen 30 dagen na uw aanvraag.

Als u geen financiële steun krijgt van het OCMW, wordt u ontvangen door een sociale onthaalassistent die uw aanvraag noteert en u een lijst geeft van de documenten die u moet meebrengen.

De medische kaart vergoedt de kosten van de medische consultaties. De kaart is geldig in de instellingen van het IRIS-netwerk, de medische centra van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en voor door het OCMW goedgekeurde huisartsen.

U kiest dus samen met uw maatschappelijke assistent uw referentiehuisarts of uw medisch referentiecentrum.

De farmaceutische kaart vergoedt de kosten in verband met een medische behandeling. U kiest een referentieapotheek voor de farmaceutische kaart.

De Medische en Farmaceutische kaarten zijn geldig gedurende dezelfde periode waarin u financiële steun krijgt en kunnen telkens met 3 maanden worden verlengd gedurende de hele duur van de steun.

Klik hier om de lijst van dokters en apothekers die aangesloten zijn bij het OCMW te raadplegen

 

Document acties