U bent hier: Home / Wie zijn wij? / Sociale Zaken / De Dienst Socioprofessionele Inschakeling (SPI)
Een aanvraag indienen

Online Administratie

Klik hier om de lijst van dokters en apothekers die aangesloten zijn bij het OCMW te raadplegen

Nee tegen de opheffing van het beroepsgeheim van maatschappelijk werkers

Partner uit de medische en farmaceutische sector?

De Dienst Socioprofessionele Inschakeling (SPI)

De taak van de dienst SPI is de begunstigden van sociale hulp de nodige steun te geven zodat ze in de best mogelijke omstandigheden tot de arbeidsmarkt kunnen toetreden volgens de Actiris-methodologie.  

  • Tijdens de eerste gesprekken stelt de inschakelingsvertegenwoordiger samen met de verbruiker een voorgeschiedenis, een socioprofessionele balans alsook een professioneel traject op. De vertegenwoordig begeleidt de gebruiker tijdens het volledige traject.
  • Op basis van de balans en het traject kiest de inschakelingsvertegenwoordiger voor de betreffende persoon een studierichting die aangepast is aan zijn capaciteiten, motivatie en de reële omstandigheden van de arbeidsmarkt.
  • Aan het einde van het inschakelingstraject wordt de gebruiker doorgestuurd naar adviseurs van de tafel voor tewerkstelling die hem begeleiden bij het actief zoeken naar werk en ook prospectie voor hem doen.
  • Deze bevordering van de tewerkstelling wordt meer bepaald uitgevoerd in het kader van artikel 60§7 van de organieke wet van 8 juli 1976 van de OCMW’s. De werkers worden ter beschikking van het OCMW, de gemeente, vzw’s en privébedrijven of sociaal-economische bedrijven gesteld.

 

 

Document acties